Hoe zou u Uw bedrijf willen omschrijven                                                                                                                                                                                     Een beetje als Revival een mooi hecht team van spelers/werkers, die hun best doen om te winnen/geld te verdienen niet alleen om de beste/rijk van te worden maar ook om te leren/delen.

Stukje historie

In 1955 besloot Zwartebroeker Jan van Veen (korfballer van het eerste uur de naam was toen VDZ) om met zijn vrachtwagen broodfabrieken langs te gaan om daar onverkocht brood op te kopen. Het blijkt big business te zijn, na enkele maanden stapt zwager Aalt vd Glind (vader van lange Bert die jaren in het eerste van Revival heeft gespeeld) en nog weer later samen met zoon Aalt v Veen (ook een eerste speler)  in het bedrijf.  In het begin werd er wekelijks zo’n 4000 kilo aan brood opgehaald, twintig jaar later is dat opgelopen tot 160.000 kilo.  Wit en bruin brood wordt gesorteerd in de bedrijfshal midden in het dorp.

Om die immense voorraad te verwerken, wordt er al snel begonnen met het drogen van brood. Daardoor is het langer houdbaar en kan het opgeslagen worden. Het eerste paneermeel komt overigens nog niet op het bord van de consument terecht, in de jaren 70  werden er  honden- en kattenbrokken van Felix Bonzo  gemaakt met behulp van Terbroeks paneermeel. Rond 1985 verhuisd het bedrijf naar Damweg 53 veel mensen noemen dit nog steeds de broodschuur, weer wat later krijgt  Jan v Veen een hart infarct en stap ik in het bedrijf. We gaan richting de jaren 90 in 1994 komt huidige partner Paul Vos in beeld, hij start een paneermeel fabriek op met voormalig ijs gigant Willem den Hertog in Geldermalsen. In 1997 krijgen we de kans deze paneermeelfabriek van Den Hertog te kopen, hiermee is de toekomst veilig gesteld tevens wordt Paul mede aandeelhouder in de nieuw opgerichte De Korrelbeheer BV. Ook rond deze tijd start  Mastermix als mengbedrijf voor battermixen, dit is een mix die samen met paneermeel zorgt voor de knapperige korst om bijvoorbeeld een kroket of snitzel. Voor het paneermeel van Retourbrood neemt de aandacht voor voedselveiligheid toe en daarmee gaat het oude brood in de ban, afnemers accepteren niet langer dat hun producten gemaakt worden van brood dat al een tijd op de plank heeft gelegen. Als er iets misgaat is de traceerbaarheid niet te waarborgen, dit betekent dat je niet kunt achterhalen waar de klacht is ontstaan. Paneermeel voor de consumptie markt wordt voortaan gemaakt  van vers gebakken brood,  . De bakkerij ECS Paneermeel Industrie uit Geldermalsen verhuisd naar Zwartebroek, over twee productielijnen gaan hier elk uur 3500 kilo aan kleine broodjes de oven in. Om vervolgens meteen weer vermalen, gedroogd en gekoeld te worden en te eindigen als korreltjes paneermeel dat in zakgoed, big bags of via bulk transport zijn weg vindt naar fabrikanten.

Naast paneermeel levert De Korrelbeheer via  MasterMix ook battermixen, paneermixen, kruiden, specerijen, sauzen en marinades. Deze “mix” blijkt een schot in de roos, want voedselproducenten kunnen nu voor al hun inkopen bij één bedrijf terecht.  In 2005 verhuist Mastermix naar een nieuw pand in Terschuur met, vier mengruimten, een eigen opslag en ook het kantoor personeel verhuisd mee.  Vijf jaar later wordt tegenover het hoofdkantoor op bedrijventerrein De Tolboom  een tweede bedrijfspand opgeleverd, met extra opslagruimte, een kookruimte voor vloeibare producten, een presentatiezaal en een proefkeuken. In de proefkeuken kunnen we bijvoorbeeld in het klein namaken wat een klant doet in zijn fabriek. Het blijft goed gaan met De Korrel, het pand in Zwartebroek wordt te klein dus in 2016 verhuisd de paneermeel fabriek naar Barneveld, hiermee hopen we voorlopig klaar te zijn voor de toekomst.

Het kleine familiebedrijf  is uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de internationale voedingsmiddelenindustrie. Met ruim zestig vaste werknemers 20 parttimers  en een jaaromzet van zo’n 20 miljoen euro is het bedrijf uitgegroeid tot een serieuze speler op de wereld markt. Een deel van het succes zit in de  platte organisatie, we staan met twee directeuren gewoon tussen het personeel in daar voelen we ons prettig bij. Een cultuur van goed werk leveren en eerlijk zakendoen dat verwachten we ook van onze werknemers.

 

Kunt u uw zelf voorstellen, wie u bent wat u doet, en doet u soms  wat voor de club?

Ik ben John Dokter algemeen directeur van de Korrel beheer bv, 32 jaar getrouwd met Arna, samen 4 kinderen, 3 schoonzoons en 4 kleinkinderen  Mariéle, Wim, Quinta en Johan: Lisa, Hendri, Bente en Morris: Debbie en Ronald en Bjorn die woont nog thuis. We wonen aan de Veenburgerweg in Zwartebroek.

Wat heeft u aangezet om onze club te sponsoren?                                                                                                                                                                        Lisa en Debbie hebben jaren lang gekorfbald, Lisa speelt ondertussen weer mee in het midweek team en we vinden Revival gewoon een mooie hechte club.

Welke binding heeft u met onze club:                                                                                                                                                                                                  Hoofd sponsor Revival.

Met wie kunnen onze leden contact opnemen als ze vragen hebben over u bedrijf ?                                                                                                 088-5577755 dan krijg je Debbie Malenstein Dokter aan de telefoon die weet alles van korfbal maar ook van de Korrel..